arend smits

Romanschrijver

Nieuws

26 mei 2023. 

"Uitzonderlijk goed geschreven verhaal dat meteen weet te pakken."

"Een goed gecomponeerd verhaal waarbij de lezer vanaf de eerste zin het verhaal in wordt getrokken door een auteur die volledig in controle is."

"Zeer fijne, aansprekende schrijfstijl (...)."


Een paar citaten uit het juryrapport van de Goeken Prijs, de prijs voor het beste spannende verhaal, die op 25 mei 2023 in Utrecht werd uitgereikt. Ik ben ontzettend blij, trots en gelukkig deze prijs te hebben gewonnen! Ik had twee verhalen ingestuurd. Jake Browns anomalieën is door de jury als het winnende gekozen. Het tweede verhaal, Het wiel, is eveneens in de top 10 geëindigd. Dank aan de jury voor alle lovende woorden en voor het toekennen van deze prijs. Dit moedigt aan tot nog meer schrijven! Jake Browns anomalieën is binnenkort te lezen op
Hebban. Ik houd jullie op de hoogte!

20 maart 2023. Opnieuw een fijne beoordeling voor Het Tussenparadijs op Hebban: "Verrassend verhaal, goed opgebouwd (...)" en "een bovengemiddeld goed geschreven boek (...)".

24 februari 2023. Het Tussenparadijs heeft een prima recensie gekregen van NBD Biblion, de overkoepelende organisatie van bibliotheken. Die bepalen hun inkoopbeleid mede op basis van het oordeel van NBD Biblion. De positieve recensie heeft ertoe geleid dat een behoorlijk aantal bibliotheken direct een bestelling heeft geplaatst bij de uitgever. Meer hierover op de nieuwspagina van Uitgeverij Doornwater.

16 februari 2023. Het Tussenparadijs duikt ook in verre oorden op, zoals hier op Boa Vista, Kaapverdië. (Foto: Walter Baart)

14 februari 2023. Vanaf nu is Het Tussenparadijs ook te vinden èn te beoordelen op Goodreads.

5 februari 2023. Opnieuw een 5-sterrenrecensie op Hebban! Klik hier om verder te lezen.

29 januari 2023. Het uitgebreide interview dat Hanneke van de Water afnam vanwege het verschijnen van Het Tussenparadijs is gepubliceerd in literair magazine Bazarow. Een leuke bijkomstigheid is dat je het boek kunt winnen. Je hoeft er weinig voor te doen; hier klikken, je aanmelden, het interview lezen en klaar. Wie weet ben je straks een mooie aanwinst voor je boekenkast rijker.

Op 28 januari 2023 werd Arend tussen 11.00 en 13.00 u. geïnterviewd in het radio-programma Brunchroom van RTV Westerwolde. Het programma heeft een uur lang uitgetrokken - uiteraard afgewisseld met goede muziek - om dieper in te gaan op de verschijning van Het Tussenparadijs en de ontstaansgeschiedenis ervan (het verhaal achter het verhaal).

23 januari 2023. Wat was dit leuk om te doen! Ons land is vele leesclubs rijk. Deze week was Arend te gast in Delft, waar een van de plaatselijke leesclubs Het Tussenparadijs had geselecteerd om te lezen en gezamenlijk te bespreken. Dat laatste met Arend erbij, want als er gediscussieerd wordt over een boek, aan wie kun je dan beter je vragen kwijt dan aan de schrijver zelf? Op- en aanmerkingen waren welkom. Verreweg de meeste positief, maar kritiek werd niet geschuwd. En zo hoort het. Wil je ook een schrijver op bezoek en hem het hemd van het lijf vragen? Klik hier.

16 januari 2023. Het Tussenparadijs staat op de longlist van de Hans Vervoort-prijs, een literaire prijs voor “verhalend proza van neerslachtige en toch opbeurende aard.” Uit de ruim 80 aangemelde werken heeft de jury een selectie van 45 titels gemaakt die in maart 2023 meedingen naar een plaats op de shortlist. Met uiteindelijk, op 22 april, de prijsuitreiking. “Wat zijn we trots en blij!” aldus Uitgeverij Doornwater op haar website. En of we dat zijn! Spannende tijden... Meer nieuws volgt.

13 januari 2023. Langzaamaan veroveren we de wereld, te beginnen met Groningen. Vanaf vandaag in de collectie van Biblionet Groningen en dus te leen bij alle Groningse bibliotheken. Een absolute eer, want er verschijnen jaarlijks zoveel nieuwe titels dat het voor bibliotheken ondoenlijk is die allemaal in te kopen. Er vindt dus een zekere ballotage plaats. Op naar de rest van het land!

13 januari 2023. Onlangs is Arend geïnterviewd door Hanneke van de Water vanwege het verschijnen van Het Tussenparadijs. Het interview is gepubliceerd in het Amsterdams Dagblad. Lees het gehele interview hier.

6 december 2022. Opnieuw een mooie recensie op Hebban! “We hebben er een schrijver bij wiens werk je niet weg kunt leggen.” Lees de hele recensie hier.

21 november 2023. Omdat ik zo druk ben met het schrijven van een nieuw boek (later meer hierover), heb ik lange tijd geen aandacht besteed aan mijn website. Voor dit interview op Hebban.nl maak ik een uitzondering. Het is afgenomen ter gelegenheid van het winnen van de Goeken Prijs eerder dit jaar. Voor de volgende editie heb ik de eer deel te mogen uitmaken van de jury. Ik zie ernaaruit!



©2023 Arend Smits. Alle rechten voorbehouden.

 
E-mailen
Map
Info